De nachtwacht op het toilet van 2theloo

Vanaf zaterdag 13 april schuilt achter een van de toiletdeuren bij 2theloo Kalverstraat in Amsterdam een nieuw toilet design: de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

De Nachtwacht

In de openbare toiletten van 2theloo bevinden zich leuke, mooie en locatie gerelateerde toilet designs. Bij 2theloo Kalverstraat in Amsterdam kun je vanaf nu plassen onder het toeziend oog van ’s werelds beroemdste schutter.

Het befaamde meesterstuk schilderde Rembrandt in opdracht van de kloveniersgilde, één van de Amsterdamse compagnieën die uit burgers was samengesteld met als taak om de stad Amsterdam te beschermen. Nu heeft 2theloo samen met de tentoonstelling Re:mbrandt All his paintings de eigen Nachtwacht toilet gecreëerd. Vanaf vandaag kunnen de afgebeelde schutters van de kloveniersgilde een oogje in het zeil houden binnen de kleine kamer op de Kalverstraat in hun eigen stad.

Re:mbrandt All his paintings

Re:mbrandt All his paintings is een permanente tentoonstelling van het gehele schilder oeuvre van Rembrandt in Magna Plaza Amsterdam. Al zijn 325 schilderijen worden getoond in hoogwaardige reproducties in chronologische volgorde.